Wat betekent Vibora en waarom juist die naam voor mijn padelschool?

Vibora is het Spaanse woord voor slang. Of eigenlijk adder. Denk aan het Engelse woord viper. In de padelsport is een slag vernoemd naar deze slangensoort. De vibora is een aanvallende smash die na het raken van het glas een rare draai maakt. De “kronkelende” beweging van een slang. Zeker geen eenvoudige slag, maar bij een goede technische uitvoering wel een van de mooiste. En voor de tegenstanders een van de vervelendste…

Je ziet deze vibora ook terugkomen in het logo van Vibora Padelschool. Maar dan wel in de vorm van een ouroboros. Dit oeroude mythische symbool komt in meerdere culturen ter wereld voor. Het beeldt een slang af die in zijn eigen staart bijt en zo een oneindige, eeuwige cirkel vormt. Voor mij symboliseert hij dat we altijd kunnen en moeten blijven leren. Zowel op de baan als naast de baan is er immers altijd ruimte voor verbetering.

Onze locatie

Vibora Padelschool is verantwoordelijk voor alle padellessen, padelclinics en padeltrainingen op het park van TPV Spitsbergen in Veenendaal.

TPV Spitsbergen is opgericht in 1976 als Tennisvereniging Spitsbergen. En een tennisvereniging is het nog altijd. Maar sinds november 2021 is het daarnaast ook een padelvereniging geworden. Met inmiddels negen padelbanen naast de veertien tennisbanen is “Spits” een van de grootste en bruisendste tennis- en padelverenigingen van Nederland.

Naast alle tennis- en padelbanen beschikt TPV Spitsbergen ook over een gezellig clubhuis waar leden na afloop van hun wedstrijden of lessen graag nog een drankje drinken. Op de vereniging gebeurt er altijd wel wat en het staat er bol van de activiteiten. Met bijvoorbeeld oergezellige feestavonden, drukbezochte toernooien en enorme afvaardigingen aan teams tijdens de verschillende competities.

Neem eens een kijkje op de site van TPV Spitsbergen. Hier vind je ook het inschrijfformulier om lid te worden.

Vibora Padelschool is vernoemd naar zowel de padelslag als de slang waar deze op gebaseerd is. Onze locatie is TPV Spitsbergen. Een bruisende vereniging met maar liefst veertien tennisbanen en negen padelbanen.

Copyright © 2024 Vibora Padelschool